Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Aardbeienfeesten Zundert:

9 juni, 2018 — 11:00 t/m 10 juni, 2018 — 18:00

“”Lokale ondernemers zetten weer hun beste beentje voor tijdens de aardbeienfeesten!”

Voor de vele bezoekers uit de regio staat het jaarlijkse evenement met stip op nummer één! . Het supergezellige festijn rondom één van de belangrijkste streekproducten van Zundert kent ook de komende editie weer een veelbelovend programma.
Alle ingrediënten voor een tof weekeinde zijn dan ook volop aanwezig: braderie, kermis, fototentoonstelling, presentatie corsomaquettes, muziek, eten en drinken. Al draait alles natuurlijk om de vruchten die het evenement zijn naam hebben bezorgd: de aardbeien. Die kom je tijdens de Aardbeienfeesten in alle soorten en maten tegen. Buurtschap De Berk deelt – net als in voorgaande jaren – de aardbeien gratis uit en verkoopt bakjes zomerkoninkjes om de buurtschapkas te spekken. Dat doet de buurtschap vanuit verschillende kramen in de Molenstraat.

Optredens
In deze gezellige hoofdstraat van Zundert ontbreekt uiteraard ook de braderie niet. De Zundertse ondernemers verrassen de bezoekers er met interessante aanbiedingen en spraakmakende producten. Diverse horecagelegenheden pakken uit met gerechten met aardbeien. Voor de ondernemer met de mooist versierde kraam, winkel of terras, ligt een prestigieuze prijs in het verschiet. Zonder meer een extra uitdaging om zo goed en origineel mogelijk voor de dag te komen. De ondernemers zetten dan ook hun beste beentje voor om met de aankleding van hun bedrijf hun collega’s op een positieve manier de loef af te steken.. Op verschillende podia bij de terrassen vinden optredens van diverse artiesten plaats.. Ook VVV Zundert is present om via een promotiestand om de pijlers van Zundert te promoten, waaronder Zundert Trappist.

Kermis
De tal van attracties tellende kermis is tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten niet weg te denken. Sterker nog: de kermis is al vanaf het allereerste begin gekoppeld aan het evenement. Voor wie wil genieten van visuele hoogstandjes: de jaarlijkse fototentoonstelling van Fotoclub Zundert in café Wapen van Zundert aan de Katerstraat is een echte aanrader. Uiteraard mag een bezoekje aan ‘Bij Ons… in Zundert’ – het voormalige CultuurCentrum Zundert aan de Molenstraat – niet ontbreken voor een ‘sneak preview’ van de corsowagens 2018. De maquettes van de corsowagens staan er opgesteld en de optochtcommissie maakt er op zaterdagavond de volgorde van de wagens bekend zoals die zondag 2 september door de Zundertse straten rijden.

Blikvanger
Dit jaar zullen de heren van het Hertogelijk Genootschap van de Ghesellen van de Aardbei zondag hun opwachting maken op de aardbeienfeesten. Vorig jaar hadden de CLTV, Veiling Hoogstraten en de Zundertse winkeliers de handen ineengeslagen om sterrenchef Roger van Dame – bekend vanwege zijn kookprogramma’s op de Vlaamse televisie – tijdens de Aardbeienfeesten naar Zundert te halen voor een heuse demonstratie en een ‘meet and greet’. Volgens Frank van de Klundert, voorzitter van de ondernemersvereniging Zundert Centrum, is dat dit jaar niet meer gelukt. Wel zal de heer Van Damme volgend jaar mogelijk weer aanwezig zijn. We denken er aan een “Heel Zundert Bakt” evenement koppelen aan de Aardbeienfeesten, aldus Van de Klundert.

Details

Start:
9 juni, 2018 — 11:00
End:
10 juni, 2018 — 18:00
Website:
www.aarbeienfeesten.nl