VVV ZUNDERT

076-5978590 | VVV Nieuwsbrief

Wandelen

Wandelen is heerlijk in de gemeente Zundert, want vanuit elke dorpskern zit u zo in het groen. Met een wandelknooppuntenkaart kunt u niet verdwalen maar ook op eigen gelegenheid kunt u prima de omgeving te voet verkennen.

Trappisten wandelroute Zundert (8,5km)
Deze wandeling loopt langs de schitterende natuurgebieden in de omgeving van de Abdij Maria Toevlucht, waar ook het trappistenbier Zundert Trappist wordt gebrouwen. De route loopt langs de paden welke deel uitmaken van het wandelknooppuntenroute netwerk.
De route voert over de paden, welke in eigendom zijn bij Landgoed de Moeren BV en Natuurmonumenten.
Klik hier … om de Trappisten wandelroute Zundert te downloaden

Knooppuntwandeling Zundert Trappist

Oude Buisse Heide Vincent van Gogh zwierf in zijn jeugd uren over de Oude Buisse Heide. Ook dichteres Henriëtte Roland Holst verbleef hier graag en schreef er een groot aantal van haar gedichten en boeken. Laat u zich ook eens inspireren door dit prachtige natuurgebied en kom tot rust tijdens een van de bijzondere wandelroutes. Er zijn verschillende gemarkeerde routes uitgezet op de Oude Buisse Heide en de aangrenzende landgoederen. Een paar voorbeelden: De Koepelroute, (blauwe route, 12 kilometer) brengt u bij de verschillende thee- of jachtkoepels op het landgoed. De Dal van de Turfvaart-rout (gele route, 4 kilometer) start ter hoogte van Landgoed Wallsteijn aan de Roosendaalsebaan. De gedichtenroute (rode route, 5 kilometer) voert u langs de favoriete plekjes van dichteres Henriëtte Roland Holst. Tijdens deze wandeling kunt u acht van haar gedichten lezen. Meer informatie over wandelen: klik hier …

Gooren en Krochten wandeling Spring over de sloot en u bent in België, spring terug en u bent weer in Nederland. De ‘sloot’ is de Goorloop aan de Oostrand van de gemeente Zundert. Dit water stroomt door een zeer afwisselend natuurgebied en geeft op enkele plaatsen de grens aan met onze zuiderburen. Om het schitterende natuurgebied te zien kunt u het beste de gehele ‘Gooren en Krochtenroute’ van 11 kilometer lopen. Er zijn ook verschillende korte routes van drie kilometer uitgezet die ook zeer de moeite waard zijn. Tip: neem wandelschoenen en een verrekijker mee!