VVV ZUNDERT

076-5978590 | VVV Nieuwsbrief

Beleef Corso Zundert

Wandeling langs dahliavelden en corsobouwplaatsen

Jaarlijks zindert Zundert op de eerste zondag van september. Het grootste dahliacorso van de wereld trekt door de straten om door duizenden toeschouwers bewondert te worden.
In de voorafgaande weken werken de deelnemende buurtschappen vol passie en samenhorigheid aan hun wonderbaarlijke creaties. De dahliavelden worden met veel inzet onderhouden om een maximale opbrengst van dahliabloemen te kunnen oogsten voor het Zunderts corso.

Gidsen van de VVV Zundert nemen corsoliefhebbers graag mee langs een aantal bouwtenten waar door jong en oud op vrijwillige basis vol ijver wordt gelast en geplakt om de corsowagen te bouwen zoals de ontwerpers hebben bedacht. Een maquette van het ontwerp op schaalmodel laat zien wat op corsozondag te bewonderen zal zijn. De bouwers geven u graag een toelichting over de achtergronden van het idee en het bouwproces vol technisch vernuft.
Op vrijdag en zaterdag voor het corso worden de dahlia’s minutieus op de corsowagen bevestigd door de gehele buurtschap. Op deze dagen kun je de totstandkoming van de kolossale creaties intens beleven.

De wandeling voert ook langs de dahliashowtuin, waar meer dan 100 variëteiten kleurrijk op u wachten. Een dahliaveld van een buurtschap geeft een beeld van de professionele teeltwijze van de bloem die het corso zijn allure geeft.

Duur van de wandeling: 1,5 tot 2 uur (lengte ca. 3 km)
Groepsgrootte: maximaal 25 personen per gids
Kosten gids: € 50,=

VVV Zundert maakt voor U graag een arrangement op maat.
Informatie op telefoonnummer 076-5978590 of via vvv@vangoghhuis.com

corso_wandeling