Van Gogh Live:

6 juli — 20:30

Van Gogh Live is hét lokale, gratis toegankelijke popfestival van Zundert. Ieder jaar in de zomer wordt het Vincent van Goghplein in het hart van Zundert omgebouwd tot een gezellig openlucht festivalterrein. Geniet van de gezellige Zundertse sfeer en het grote aanbod aan muzikaal talent. Verdeeld over twee dagen draait het op zaterdag vooral om grotere opkomende acts, terwijl de zondag is gereserveerd voor ‘Zunderts Fabricaat’, ofwel het lokale en regionale talent.

20:30 – 21:15 Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie
Een Casio-gestuurd electro-LED-light-duo met een snoeiharde bas uit Amsterdam en… Rijsbergen! Ze zingen Hollandstalige uitermate catchy pop. Nancy zingt en speelt bas. Zij is de vaste bassiste bij Hausmagger. De Roadie zingt en speelt de keys. Zij zat samen met Nancy in de rockbitch-groep pEp! Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie is geïnspireerd op de Casio SA-1, het mini 100Sound ToneBank keyboardje uit 1989. In maart en april toerden ze nog door het land met Raggende Manne. Waar lijkt het op? Helemaal nergens op, maar je zou kunnen denken aan de kinderen van Eefje de Visser en Spinvis… Op ketamine dan. 3voor12/Breda schreef over hen: “Gave tweestemmige nummers met achtergrondkoor samples, een dansvloer disco vibe en heel veel zelfspot. Supertoffe act! ”

22:00 – 23:00 Dawn Brothers
Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock ‘n roll. Geïnspireerd door grote classics als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album ‘Stayin’ Out Late’ rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat soulvolle rock ’n roll altijd actueel blijft. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture.” Op de gloednieuwe single ‘Sweet Love’, het veelbelovende voorproefje van het tweede album, klinkt de band als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor. Ook op Van Gogh Live zullen de jeugdvrienden, die haast weggelopen lijken te zijn uit een film van Quentin Tarantino, vriend en vijand achterlaten in een stofwolk van soulvolle rock.

23:30 – 00:30 Los Paja Brava
Los Paja Brava is een internationale band geboren in het hart van Rotterdam. Ze brengen hun publiek de gekste en wildste cumbia van het noordelijk halfrond. De band is een paar jaar terug ontstaan door het samenkomen van bevriende muzikanten uit verschillende landen uit Latijns-Amerika en Europa. Wat deze band zo bijzonder maakt is de eclectische achtergronden van de muzikanten, van klassieke muziek tot jazz, maar allemaal met een passie voor cumbia. Hun hoofddoel is om al hun energie over te brengen aan hun publiek en van elk concert een unieke ervaringen te maken, haast religieus… Een explosie aan ritme, energie en heerlijke sfeer!