Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Starry night 2019:

5 juli — 19:50

Starry Night is dè cultuurnacht van de gemeente Zundert en omstreken met muziek, dans, toneel, film, poëzie en exposities. Een toffe dansvoorstelling van een breakdancecrew, een grommende singer songwriter, een poetryslammer met een ode aan de vibrator, 2 bruiden waarvan de bruidegom niet op komt dagen, korte films, de mogelijkheid om te trouwen! (nouja, op onze manier dan), nog meer muziek en nog meer leuke acts. Een bruisende avond bomvol nationaal en regionaal bekende acts. Deze avond wil je niet missen!

Vera Bon – Muziek
Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Tot zover de logica, Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt. Veraciteit betekent liefde voor de waarheid en dat beschrijft misschien wel het best waar haar muziek over gaat: een zoektocht naar waarachtigheid. Buiten alles wat ‘hoort’ of ‘nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alle dag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes die grote thema’s als angst en liefde raken. Ze brengt liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting. In haar poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen – Dans
Winnaars Gouden Thermometer 39Graden festival. “Een sterk performanceduo dat, zeker gezien hun jonge leeftijd, beschikt over een goede techniek. Ieder hebben ze een eigen bewegingskwaliteit, die ze goed weten in te zetten zonder daarbij elkaar te verliezen. De jury prijst hen vooral om hun veelzijdigheid. Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte, de muzikaliteit was terug te zien in hun hele lichaam en hun expressie was integer en oprecht. Een erg verzorgde en energieke dansperformance. Kortom, een duo met veel potentie.”

Mees Walter – Film
In zijn werk zoekt hij naar een universele esthetiek. Als moderne impressionist probeert hij de schoonheid van de natuur te vatten, te digitaliseren en te manipuleren. Intuïtief schept hij grootse beelden tot in het kleinste detial.

Lotte van Lieshout – Beeldende Kunst
Lotte van Lieshout is een jonge schilder die behoort tot een generatie die, hoewel het verband losser is dan je zou vermoeden, ‘de Bossche School’ genoemd zou kunnen worden. (…) De uitbundige stijl, de vaak wat gekwelde of desolate figuratie, de aardse kleuren die opeens kunnen omslaan in brandende felheid. Vergankelijkheid, dood en natuursymboliek komen ook vaak voor. Bijzonder in deze schilderijen is de kleurstelling die bijna hallucinerend is van uitbundigheid.

VINK – Hoorspel
VINK is een productie uit 2010 van het multidisciplinaire gezelschap Drieons uit Tilburg (1985-2012), bedacht en geproduceerd door Peter Dictus. Het gaat om een soort podcast avant la lettre. Schrijvers werden uitgenodigd om een korte tekst te maken, met de wetenschap dat die gehoord zou worden op een bepaalde locatie, bijvoorbeeld een plein of een ziekenhuishal. Daarna werden die teksten door acteurs ingesproken en voorzien van een soundscape van het componistenduo Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk. Het resultaat was een geluidsbeeld van zo’n 6 à 8 minuten, dat een confrontatie aanging met het visuele beeld van de omgeving waarin de individuele bezoeker op dat moment zat of stond te luisteren (met inbegrip van alle toevalligheden ter plaatse). VINK was op die manier een hoorstelling, een telkens unieke mix van beeld en geluid. Aan het project werkten onder meer mee Aad van den Heuvel, Esther Gerritsen, Gerard Tonen, Hülya Cigdem, Kristien Hemmerechts, Annelies Verbeke, Ad van den Kieboom, Peter Pim Windhorst, Bert Luppes, Luana Berghmans, Rebecca Nelemans e.v.a. Starry Night toont exclusief een selectie uit de legendarische VINK-serie. Puur luistergenot in een oase van enige rust.
Aan het project werkten onder meer mee Aad van den Heuvel, Esther Gerritsen, Gerard Tonen, Hülya Cigdem, Kristien Hemmerechts, Annelies Verbeke, Ad van den Kieboom, Peter Pim Windhorst, Bert Luppes, Luana Berghmans, Rebecca Nelemans e.v.a.
Starry Night toont exclusief een selectie uit de legendarische VINK-serie. Puur luistergenot in een oase van enige rust.

Corné van Sprundel – Kleinkunst

Marianne Geracci – Muziek
Marianna Geraci studeerde autonome kunst aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en kunstzinnige therapie aan de Hogeschool Leiden. Bij VTS Nederland volgde zij de basis- en gevorderden trainingen tot VTS (Visual Thinking Strategies) facilitator. Haar passie voor kunst – en voor het (creatieve) proces dat kunst in mensen teweeg kan brengen – is de aanleiding voor de projecten die zij ontwikkelt.

Luuk van de Ven – Theater
Een spleetje tussen zijn tanden en weelderige wenkbrauwen. Dragqueen Emily Salvia, in het dagelijkse leven kunststudent Luuk van de Ven, is niet die gepolijste dragqueen zoals je die meestal ziet. Eerder een buitenbeentje in de scene. Mét een boodschap.

Joop Visser & Jessica – Kleinkunst
Dames en Heren, Jongens en Meisjes, Vanaf september 2004 treden Jessica en Joop samen op, zowel in het openbaar als besloten, van minimaal 20 minuten tot maximaal avondvullend. ‘Hekeldichten, lof- en treurzangen, ballades, liefdesliedjes en combinaties van deze genres. Gebruik van rijm is altijd verrassend, refreinen zijn ijzersterk en spel met de taal is subtiel!’

Tessa de Swart – Poëzie
Als je onversneden passie wil, dan moet je bij Tessa de Swart (1984) zijn. Bij haar geen rem op de expressie. Door haar eigen emoties schaamteloos te etaleren, appelleert ze aan onze eigen schaamte. Wie haar werk bekijkt kan enige gêne niet onderdrukken. Alles schreeuwt onvermogen. De behoefte aan geborgenheid is groot, maar deze wordt niet ingelost. ‘Hou me vast’, ‘verneem me mee’, ‘bevrijd me’, ‘drink me’, ‘vertrouw me’ is in haar werk te lezen. Alle sluizen staan open. Tessa de Swart krast haar kreten op het papier, kalkt haar verlangens op bruggen en straten, schrijft als een dolle van zich af, overdrijft, overschrijft zichzelf, cijfert zich weg, dringt zich op. De verleiding, het hart, de zee, het lijf, de pijn, de hoop, het komt allemaal voorbij. Maar je voelt dat het een hopeloze zaak is, en dat maakt dit werk ook zo schrijnend. Gelukkig is haar wanhoop van een ontroerende eerlijkheid en van een naïviteit die soms ook wel enige ironie doet vermoeden. Hoewel zij beeldende kunst maakt, lijkt tekst de belangrijkste geleider te zijn van haar emoties. Je kunt gemakkelijk afhaken op deze vorm vanongebreideldheid, maar laten we vooral niet vergeten dat zij een passie openbaart die in veel, zo niet ieder, van ons aanwezig is, en die wij over het algemeen weten te bedekken met een fraai laagje uiterlijke beheersing. Het werk van Tessa de Swart is daarmee ook een herkenbare ode aan het menselijk defect.

Details

Date:
5 juli
Time:
19:50