Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Nachtelijke van Goghwandeling:

7 april — 20:30

Wandel op 7 april in de voetsporen van Van Gogh onder leiding van een gids.

Op 8 april 1877 schreef Vincent van Gogh aan zijn broer Theo:
‘Zaterdagavond vertrok ik met de laatste trein uit Dordrecht naar Oudenbosch en wandelde vandaar naar Zundert. Daar in de hei was het zo mooi, al was het donker kon men toch onderscheiden hoe de heivlakte en mastbossen en moerassen zich heinde en ver uitstrekken, het deed mij denken aan die plaat van Bodmer, die op pa’s studeerkamer hangt. De lucht was grauw, maar de avondster scheen tussen de wolken door, en nu en dan zag men ook andere sterren. Het was nog zeer vroeg toen ik te Zundert op het kerkhof kwam, waar het zo stil was, ik ging nog eens zien naar al de oude plekken en paadjes en wachtte het opgaan van de zon af. Gij kent het verhaal van de Opstanding, alles herinnerde mij daar deze morgen aan, op dat stille kerkhof.’

Op zondagavond 7 april 2019 organiseert VVV/Van GoghHuis in samenwerking met Natuurmonumenten, een herhaling van deze historische avondwandeling. Om 20.30 vertrekken we vanaf de Oude Buisse Heide voor een avondwandeling door de bossen en over de heide naar het kerkhof van de Protestantse Kerk in Zundert. We komen om ca 23.00 uur bij het Van Goghkerkje in Zundert aan. Daar staat koffie of Zundert Trappist met Zunderts worstenbrood klaar. Inschrijven kan via: balie@vangoghhuis.com; of bij de balie van het Van Goghhuis.

Speciale beleving
Ook is het mogelijk om in te schrijven voor een speciale wandeling onder leiding van natuurcoach Natascha Rens van Amare. Tijdens deze bijzondere wandeling met korte meditaties en stiltes kom je tot maximale natuurbeleving en wordt de ultieme rust van de natuur ervaren. Voor deze wandeling is het verzamelen om 21.00 uur.

Kosten nachtwandeling inclusief gids, Zundert Thee, Zundert Trappist en worstenbrood: € 12.50 p.p. Kosten natuurbelevingswandeling inclusief natuurcoach, Zundert Thee, Zundert Trappist en worstenbrood: € 17,50 pp.

Details

Date:
7 april
Time:
20:30