Herdenking Vloeiweide:

7 oktober — 12:00 t/m 14:00

Jaarlijkse herdenking van het drama wat tijdens WO II heeft plaatsgevonden op 4 oktober 1944 op de Vloeiweide in Rijsbergen

Stichting De Vloeiweide is in 1976 opgericht. Het doel van de Stichting is het in stand houden en voorbereiden van de jaarlijkse herdenking van het drama wat zich heeft afgespeeld op De Vloeiweide.

De Stichting vindt het van wezenlijk belang om de gebeurtenissen die hebben geleid tot dit drama nooit te vergeten. Waakzaamheid tegen intolerantie en haat tegen een ieder die anders is kan leiden tot mensonterende situaties. Deze brengen de vrede en vrijheid in gevaar. Het feit dat de gevallenen van De Vloeiweide zijn gestorven voor onze vrijheid en vrede geeft ons een verantwoordelijkheid die wij door middel van de herdenking willen uitdragen.

Monument op Landgoed De Vloeiweide (Hellegatweg/Sintelweg) te Rijsbergen

Aanvang Stille tocht 12.00 uur