Loading Events

« Terug

  • This event has passed.

Expositie Van GoghGalerie: Stefan Peters

12 juni — 12:00 t/m 30 juni — 17:00

| Free

In de kosterswoning is een galerie gevestigd waar werk wordt getoond en verkocht van de kunstenaars die als artist-in-residence in Zundert hebben gewerkt.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag: 12.00-17.00 uur

Stefan Peters exposeert in de Van GoghGalerie de resultaten van zijn verblijf als ‘artist-in-residence’ in Zundert. Hij heeft in mei 2019 gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. De resultaten daarvan zijn van 31 mei t/m 30 juni te bewonderen.

Stefan Peters over zijn residentie:

‘Er is niet één specifiek aspect wat ik heb willen uitwerken maar er zijn verschillende elementen die mij geprikkeld hebben tijdens mijn verblijf hier in AIR Van Gogh Home in Zundert.

Als schilder is het vanzelfsprekend dat de werkwijze en het kleurgebruik van Van Gogh inspirerend zijn maar ook kunnen zijn beeldtaal en symboliek niemand onberoerd laten. Maar even belangrijk is Vincent zelf, als persoon, die openhartig over zijn leven vertelt in zijn brieven naar Theo. Het is bewonderenswaardig hoe Van Gogh als autodidact zichzelf blijft verrijken en ontwikkelen als kunstenaar en dit ondanks de zeer beperkte erkenning en motivatie die hij tijdens zijn leven kende. Dat zijn allemaal aspecten die op de ene of andere wijze in deze expo verwerkt zijn.

Gewoonlijk geef ik geen titels aan de werken die ik realiseer maar nu en dan maak ik wel eens een uitzondering. ‘Hommage‘, de vergulde aardappelen is een werk dat heel symbolisch is en veel vertelt over hoe er naar Van Gogh, zijn leven en zijn werk gekeken wordt maar ook hoe Van Gogh naar de wereld om hem heen keek en deze wereld er nu uitziet. Het is een Hommage aan Van Gogh, de omgeving waar hij opgroeide en aan deze plek die het mogelijk maakt om Van Gogh levend te houden door de inzichten van residerende kunstenaars.’

Details

Start:
12 juni — 12:00
End:
30 juni — 17:00
Cost:
Free
Website:
www.vangoghhuis.com