Beleef de sfeer van weleer op de Oude Buisse Heide:

13 oktober — 13:30

| Free

Beleef de sfeer van weleer op de Oude Buisse Heide:
Op de 2e zondagmiddag van oktober zijn de Angorahoeve, het Atelier en de Herenkamer op landgoed de Oude Buisse Heide het sfeervolle decor voor foto exposities, live muziek en gedichten. In de karakteristieke theekoepel kun je genieten van een lekker bakske thee van Zundertse bodem. Kom langs! Beleef de sfeer van weleer en nog veel meer! Stichting Cultuur Landgoederen Zundert organiseert deze middag met medewerking van Natuurmonumenten.

Buiten is de tuin van de Agorahoeve sfeervol overdekt. Hier kun je luisteren naar zangers Anneke de Bruijn en toetsenist Pieter van Boogaert. Ze geven een bijzonder optreden met een speciaal tintje; ze hebben gedichten van Henriette Roland Holst op muziek gezet! De betekenisvolle teksten klinken hierdoor als nieuw. Laat je verrassen door hun creativiteit! Van een heel ander kaliber is de muziek van Fanfare St. Martinus uit Achtmaal. De fanfare trad op toen Henriette tachtig werd; zeventig jaar later is de fanfare weer van de partij op de Buisse Heide en kun je luisteren naar nummers van weleer.

Foto’s zeggen meer:
Een zoektocht naar oude foto’s van het dagelijkse leven op de Buisse Heide leverde verrassende beelden op. Je vraagt je af wie er op de foto’s staan. Herken jij de plek waar de foto is genomen? Is er veel veranderd? De foto’s roepen herinneringen en gespreksstof op. Je kunt alle oude beelden bekijken in de Angorahoeve. In het Atelier wordt een expositie getoond van bijzondere, creatieve foto’s die een relatie hebben met gedichten van Henriette Roland Holst.

Drink bij de theekoepel een heerlijk bakske Zundertse thee en geniet van het prachtige uitzicht. Ook kun je hier dichters aan het werk zien uit de streek waaronder Kees van Meel en Pien Storm van Leeuwen. De Buisse Heide is van oudsher dé plek voor boeiende woordspelingen. Voor Dean Bowen, de nieuwe stadsdichter van Rotterdam, is dit dé reden om zelfs een week lang in de Angorahoeve te verblijven. Ook hij geeft vandaag acte de présence. Hij is een dichter die toegankelijk wil zijn en via zijn gedichten vele mensen wil bereiken.

Gastenboek:
In de Herenkamer van de Buisse Hoeve kun je zelf bladeren door het gastenboek van echtpaar Roland Holst. Het Van Goghhuis heeft een gedigitaliseerde versie van dit boek beschikbaar gesteld. Het staat vol teksten en aantekeningen van dichteres Henriëtte Roland Holst zelf en foto’s van zo’n tweehonderd gasten.

Kunst
In de schuren en omgeving is werk van de kunstenaars Anna Lange, Bert Schoeren, Pjotr van Leeuwen en Renée Bus te zien in het kader van het project Landkunst.

150e geboortejaar Henriette Roland Holst

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert organiseert deze middag in het kader van het 150e geboortejaar van Henriette Roland Holst met medewerking van Natuurmonumenten, Tea By Me, Anneke de Bruijn en Pieter van Boogaert, Fanfare St. Martinus Achtmaal, Arjan Bakx, Fotovrienden “Op Pad”, Van Goghhuis Zundert, de dichters Dean Bowen, Kees van Meel, Pien Storm van Leeuwen e.a. en LiVi Objectenbeheer.

Parkeren: je kunt parkeren bij de openbare parkeerplaats nabij de Herenkamer, Roosendaalsebaan 19 Achtmaal, of bij ‘t Pannehûske, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK, Achtmaal (ca 1,5 km naar Herenkamer).

Cost:
Free